Kursstarter i datumordning

Kompetensutveckling Finland
Arrangeras av Finska Terapihundskolan

Vi alla som arbetar på Terapihundskolan vet hur det känns att vara ensam hundförare ute i sin egen verksamhet. Vi vill värna om alla hundteam och erbjuda er möjlighet att utvecklas och nätverka. Våra endagsföreläsningar kallar vi informationsdagar och de kurser som vi erbjuder i två eller fler dagar med övernattning kallar vi för inspirationsdagar/läger.

Vi har skapat ett lyckat och efterfrågat koncept där vi hjälper hundteamen att utveckla sina styrkor till ett väl fungerade effektivt hundteam.

Ett arbetande tjänstehundsteam ska arbeta med glädje som utgångspunkt. Glädjen ska finnas både hos hunden, föraren och framför allt deltagaren. Vi hjälper genom våra träffar er att utvecklas och hitta nya sätt och vägar som ni kan följa i ert arbete.

Vi strävar efter att ordna ett läger på svenska och ett på finska från och med 2021. Under år 2020 ordnar vi inspirationsläger endast på svenska.

Du ska ha gått eller går utbildning hos någon Terapihundskolorna i Norden eller annan utbildningsarrangör om du deltar med hund.

Om du deltar utan hund så räcker det att du är intresserad av att lära dig mer om hur man kan arbeta med sociala tjänstehundar.

Priser – varierar beroende på var detta läger förläggs. Se aktuell anmälan.

Inspirationsläger

Datum: 26-27 juni 2020
Plats: Norrvalla, Vörå

Tema: Rörelse för alla åldrar tillsammans med hund!

Hur kan vi arbeta med rörelse som aktivitet tillsammans med en social tjänstehund? Hur påverkar rörelse vår hälsa och vårt välmående? Dessa frågor och många fler kommer du att få svar på under FTHS första inspirationsläger. Vi kommer att varva föreläsningar med inspirerande workshops tillsammans med hundarna.

Alternativ 1

Anmäl dig som deltagare med hund. Observera att hunden måste vara utbildad social tjänstehund eller under utbildning hos FTHS eller annan utbildningsarrangör i Finland, Sverige eller Norge. Pris: Kommer då anmälan öppnas. (Max 10 deltagare med hund)

Alternativ 2

Anmäl dig som åhörare utan hund. Pris: Kommer då anmälan öppnas. (Max 20 deltagare utan hund).

Program

Vi startar fredag 26 juni kl.14.00 med kaffe, registrering och föreläsning. Därefter gemensam middag med program kl. 19.00-22.00.

Lördagen 27 juni har vi program kl.9.00-16.00. Vi varvar då föreläsningar med workshops. Mer detaljerat program kommer då anmälan öppnas.

Övernattningsmöjligheter finns på Norrvalla, men bokas och bekostas av respektive deltagare. Hund tillåts i en del av rummen, men extra städavgift kan tillkomma.

Anmälan öppnas i december 2019

Norrvalla