Vasa / Korsholm

Renja, Kira o. Cindy

Renja, Cindy och Kira

Hundassisterad aktivitet
Hundassisterad terapi och pedagogik

Renja Hakala Pedagogie magister som jobbar inom grundskolan, men som även erbjuder olika konsulttjänster till alla ålderskategorier.

Cindy och Kira, bichon havanaistikar (s.k. allergivänlig ras). Cindy är utbildad besökshund DAA samt terapi- och skolhund DAT/DAP. Kira är utbildad besökshund, DAA.

Läs mera

Cindy är en mycket sällskaplig tik som med sitt glada och vänliga sätt har en förmåga att nå fram till alla, ung som gammal. Hon älskar att göra olika trick vilket är en styrka i jobbet som terapi- och skolhund.

Vi finns i Vasa/Korsholm men tar gärna emot uppdrag även längre bort. Har ditt barn någon form av specialbehov eller helt enkelt behöver extra stöd och motivation, som t.ex. hjälp med hemläxorna, så erbjuder vi hundassisterad privatundervisning. Vi jobbar även med att stöda barn och unga med olika typer av sociala utmaningar. Cindys viktigaste egenskap i jobbet som terapi- och skolhund är att hon kan läsa av oss människor och vet hur hon ska sätta guldkant på vår vardag.

Arbetsspråk: Svenska, finska, engelska.

Hemsida: https://www.teacheranddog.fi/

Renja nås på tel. 040-5525875 eller på e-post: teacheranddog@gmail.com

Vasa / Korsholm

Nanette o Rosie

Nanette och Rosie

Hundassisterad aktivitet

Nanette Westergård-Sjölund, utbildad socionom (YH) studerar nu socionom (högre yh). Arbetar främst inom äldreomsorgen men även med ungdomar och utvecklingshämmade.

Rosie, samojedflicka.

Läs mera

Rosie är en lugn och trygg hund som alltid går att lita på. Hon är mycket social och älskar att vara nära människor. Hon trivs bäst då hon får sitta nära och ge stöd och trygghet. En alldeles fantastisk besökshund. Hon har i sitt jobb gjort underverk med klienter och ger stort mervärde inom vård och omsorg. Rosie är en lydig och snäll hund som gärna gör olika aktiviteter med andra.

Vi finns i Vasa/Korsholm/Malax men tar gärna emot uppdrag i hela Österbotten. Rosies besök är efterlängtade och mycket omtyckta. Hon får deltagarna på bra humör samtidigt som hon ger ett utmärkt stöd och sällskap.

Arbetsspråk: Svenska, Engelska, Finska.

Nanette nås på tel. 050-4106745 eller på epost nanett.e@hotmail.com

Närpes

Josefin och hundarna

Josefin, Charlie och Moltas

Hundassisterad aktivitet

Josefin Stenholm sjukskötare och jobbar med psykisk ohälsa bland unga och vuxna. Har även många års erfarenhet av äldreomsorgen.

Charlie en bordercollie kille som är färdig besökshund och Moltas en kelpie som för tillfället går besökshundsutbildningen.

Läs mera

Charlie är en snäll och mjuk hund. Hans stora intresse är att ge närhet och att få bli klappad. Han har en enorm vänlighet och en mjuk varm päls att sticka fingrarna i. Med sin lyhördhet läser han snabbt av människans mående.

Moltas är en trevlig prick med sina två år och han älskar alla han möter och bjuder gärna in sin omgivning med en viftande svans. Han gillar att göra trix och att få ge närhet. Moltas är hunden som är med på det mesta och är en trofast vän.

Vi finns i Närpes men utför uppdrag i hela Österbotten.

Arbetsspråk: Svenska, Engelska.

josefin.stenholm@gmail.com tel. 0408412795

Jakobstad

Pernilla och Baloo

Pernilla och Baloo

Hundassisterad aktivitet

Pernilla Howard är utbildad filosofie magister med ämneslärarbehörighet och arbetar på yrkeshögskola. Hon tycker mycket om att arbeta med människor och har erfarenhet av arbete med barn, äldre och funktionshindrade.

Baloo är en samojedflicka som tycker om allt och alla.

Läs mera

Baloo har förmågan att se människor och ge dem den uppmärksamhet och närhet de behöver. I hennes ögon är alla hon träffar hennes vänner från första stund. Även om hon är sin matte trogen tar hon kommandon från vem som helst och vill gärna visa alla trick hon kan. Hon är också väldigt nöjd med att bara få sitta nära och mysa med sina nyfunna vänner.

Vi finns i Jakobstad, men kan även ta emot uppdrag längre bort. Vi arbetar gärna med människor i alla livssituationer, men Baloos styrkor kommer i synnerhet fram i arbetet med funktionshindrade, eftersom hon är väldigt trygg och inte reagerar på avvikande ljud, rörelser eller stödutrustning.

Arbetsspråk: Svenska, engelska, finska.

Pernilla nås på tel. 050-4648293 eller på e-post: pernilla@gulfstream.fi

Jakobstad

Lisen o. Selma

Lisen och Selma

Hundassisterad aktivitet