Johanna Rosedal

Lärare/VD/Ägare

Ägare till Finska Terapihundskolan Kb och instruktör på utbildningar både i Finland och Sverige. Arbetar även deltid på Terapihundskolan huvudkontor i Kolbäck, Sverige.

Är pedagogie magister i grunden och arbetar tillsammans med tollaren Tellus på uppdrag inom skolan med barn med specialbehov, men teamet har även ibland en del uppdrag inom vård och omsorg.

Johanna har också ett stort specialintresse för förebyggande friskvård för hund och driver utbildningsföretaget Nordic Active Dog, som främst är verksamt i Sverige, där hon är bosatt. Har tidigare även drivit hundsim och rehab i Vasa, Österbotten.

Utbildningar

Pedagogie Magister

Terapi- och skolhundsförare
Fysioterapeut för hund
Hundmassör
Friskvårdskonsult för hund
Allmänlydnadsinstruktör och rallylydnadsinstruktör

Renja o. C&K

Renja Hakala

Lärare/Instruktör

Renja är instruktör på utbildningarna vid Finska Terapihundskolan och Suomen Terapiakoirakoulu. Hon jobbar även på annat håll med sina havanaistikar Cindy och Kira. Cindy är utbildad terapi- och skolhund och Kira är besökshund. Hundteamen fungerar som stöd för barn med specialbehov och gör även besök till privatpersoner, vårdinstanser och äldreboenden.

Utbildningar

Renja är utbildad pedagogie magister med utomhuspedagogik som specialintresse. Renja har startat upp och drivit en naturskola i 10 år. Hon har jobbat som naturskollärare, klasslärare och skolgångsbiträde. Renja har även gått utbildningar som stöder arbetet bland barn och vuxna, som t.ex. NLP Practitioner. Renja vidareutbildar sig även till djurinstruktör (eläintenkouluttaja at).